Een dotting tool geef je manicure een boost

Een dotting tool geef je manicure een boost

Dotting tools

Een dotting tool is een multifunctionele tool om je manicure een andere uitstraling te geven. De tool heeft druppels van verschillende formaten aan elk uiteinde. Met deze druppels kan je figuren schilderen op je nagels met nagellak. Je kan een mandala op je nagels toveren, maar ook een bloempatroon, dieren,...
Er zijn eindeloze mogelijkheden om deze tool te gebruiken. Ideaal dus als je je nagels graag zelf versiert.

 

Hoe ziet een dotting tool eruit?

Een dotting tool heeft druppeltjes van verschillende groottes op elk uiteinde. Deze maten variëren omdat je zo verschillende soorten figuren zal kunnen maken. Als je een grote druppel van een dotting tool in nagellak dopt, zal je een grote ronde vorm krijgen op je nagels. Hoe kleiner de druppel, hoe fijner en gedetailleerd je kan tewerk gaan op je nagels. Elke druppel heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

Dotting tool close upDotting tool close up

Hoe gebruik je een dotting tool?

Een dotting tool is zeer eenvoudig te gebruiken. Je neemt je dotting tool, een stukje papier of een spiegeltje en je nagellakken bij de hand. Open de nagellak die je wilt gebruiken voor je nail art. Plaats een druppeltje nagellak op het papiertje of het spiegeltje. Nu kan je de druppel van je dotting tool doppen in de nagellak en kan je starten met je nail art.

Het eenvoudigste om figuren te maken is om rustig puntjes te zetten in de vorm die je zelf wilt. Neem op tijd wat nieuwe nagellak op je instrument en vervang de nagellakdruppen op het papier of spiegeltje wanneer deze op is of begint te drogen. De nagellak wordt namelijk dik door het drogen en dan zal het moeilijker zijn om nog figuurtjes te maken. Dit is dan ook de reden om op tijd de nagellak aan te vullen.

Een dotting tool wordt ook gebruikt voor het plaatsen van glitter op de nagel of diamantjes. Je kan met het dotting tool de diamanten of glitters veel nauwkeuriger plaatsen op de nagel. Als de glitter of diamant niet goed blijft hangen aan de dotting tool, neem je een beetje water en maak je de druppel nat. Zo blijft de glitter hangen op je tool.

Hoe onderhoud je een dotting tool?

Uiteraard is het ook nodig om je instrumenten goed te onderhouden om een lange levenduur te garanderen. Laat geen nagellakresten achter op de tools, want dit zal zorgen voor ongewenste resultaten. Neem tijdens je proces een watje bij de hand met nagellakremover en veeg na enkele doppen de druppel van de dotting tool eens af. Ook als je een ander kleur neemt, is het aan te raden om je tool even af te vegen met het watje (al dan niet met nagellakremover).

Wat kan ik doen met een dotting tool?

Er zijn heel wat mogelijke nail art designs die je kan maken met een dotting tool. Met wat oefening kan je heel leuke manicures maken. Ik gebruik deze tools zelf heel graag en heb dan ook al heel wat nail art designs gemaakt met deze instrumenten. Hieronder kan je enkele van mijn designs zien. Deze kan je ook terugvinden op mijn Instagrampagina Withapaintbrush.

SupermanRainbow glitter nailartPokemon nailartTribal dress nail artFlower nail artWater marble without water nailartPink Camouflage nail artGlitter nail artMysterie girl nail artBanana about you nail art

Al deze nail art designs zijn gemaakt met behulp van dotting tools over de jaren heen. Het geeft niet alleen een mooi resultaat, het is ook zeer leuk met deze tools te werken. Het geeft je een voldoening om deze resultaten te zien op je nagels. Je kan in volle trots  zeggen dat jij jouw nagels zelf hebt versiert. Hoe leuk is dat?

 

De laatste twee afbeeldingen zijn gemaakt aan de hand van de techniek 'reversed stamping'. Weet je niet wat dit is en wil je hier meer over weten? Laat een opmerking achter onder dit artikel.

Conclusie

Een dotting tool is een veelzijdig product die je heel wat leuke momenten zal geven. Het is eenvoudig te gebruiken en geeft je prachtige manicures.

Zal je ook een nail art design maken met deze dotting tools?
Gebruik dan de hashtag #withapaintbrush op Sociale media, zo zal ik jouw creaties kunnen zien. Heb je nog vragen over deze tools of wil je andere nail art tools leren kennen? Laat het dan weten hieronder in de opmerkingen.


Laat een bericht achter

Berichten worden eerst gevalideerd voor ze gepubliceerd worden