Camouflage nail art, hoe maak je het?

Camouflage nail art, hoe maak je het?

Waarom camouflage nail art?

Wil je jouw manicure een andere uitstraling geven, maar weet je niet hoe?
Nail art kan je helpen met dit probleem. Camouflage nail art is eigenlijk zeer eenvoudig en snel te maken met enkele handige tools. Het geeft je een stoere uitstraling en kan met allerlei kleuren naar keuze gemaakt worden. Zelf koos ik voor het groene camouflage kleur. Lees hieronder hoe je dit leuk design op je nagels maakt.

Hoe maak je dit stoere design?

Benodigdheden:

Dit zijn de kleuren die ik gebruikte voor het maken van deze nail art. Het is fijn om kleuren te gebruiken die goed bij elkaar passen. Ook is het gebruiken van een lichte kleur en donkere kleur aan te raden voor deze nail art. Daarbij ga je nog een kleur kiezen die ligt tussen je lichte en donkere kleur.

 

Stap 1: Aanbrengen base coat

Breng een base coat aan. Ik gebruik graag de Double van Faby. Dit gebruik je nu als base coat en straks als je manicure afgewerkt is, kan je hetzelfde lakje als top coat gebruiken.

Stap 2: I can! aanbrengen (lichtgroen)

Nu brengen we het lichtgroene kleur aan. Het is belangrijk om te starten met het lichtste kleur. Dit komt omdat we hierna andere kleuren zullen lakken hierboven. Stel dat je het donker groen zou lakken als basis kleur, dan zou ons lichtgroen niet zichtbaar zijn als we deze in de volgende stap hierop lakken.

Stap 3: Springtime art aanbrengen (grasgroen)

Nu onze nagel volledig bedekt is met I can! groen en reeds droog is, kunnen we met onze dotting tool camouflage vlekken maken. Deze mag je volledig vrij kiezen waar je deze plaatst. Let wel op dat je niet de volledige nagel bedekt met Springtime art. Het resultaat is een mix van lichtgroene en grasgroene kleuren.

Stap 4: Green thumb aanbrengen (donkergroen)

Om onze look compleet te maken brengen we nog enkele vlekken donkergroen aan. Zo krijgen we het camouflage patroon op onze nagels te zien.

Stap 5: Touch up waar nodig

Heb je toch wat te weinig lichtgroen, grasgroen of donkergroen op bepaalde plekken. Wees dan niet bang en pas je patroon aan tot je blij bent met het resultaat. Laat je nagels nu goed drogen en dan kan je door naar de laatste stap.

Stap 6: Breng een top coat aan

Een top coat zal je manicure de perfecte afwerking geven. Je kan kiezen voor een glanzende top coat (zoals Double van Faby) of ga je eens voor iets anders en gebruik je een matte top coat? Aan jou de keuze. Ik ben alvast in de ban van de matte top coat, dit geeft je nagels een fijnere uitstraling.

 Resultaat

Camouflage nail art

Zin om deze nail art ook te maken. Neem er dan een foto van en deel deze met mij. Ik ben zeer benieuwd naar jouw creatie. Gebruik de hashtag #withapaintbrush op Sociale media, zo kan ik jouw creatie zien.


Laat een bericht achter

Berichten worden eerst gevalideerd voor ze gepubliceerd worden